انتقاد ايران از انفعال آژانس در قبال تهديد اتمي اسرائيل

جامع ترين اخبار گردشگري جهان را در اين وبلاگ مطالعه نماييد

انتقاد ايران از انفعال آژانس در قبال تهديد اتمي اسرائيل

۱۳ بازديد

با توجه به پايگاه داده مجله روز ، به گزارش ايرنا ، مهمترين اظهارات نماينده كشورمان در جلسه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در دفتر ايرنا در لندن ارائه شد ، به شرح زير است: 1. با توجه به اينكه همه در خاورميانه ، به جز رژيم اسرائيل ، طرف پيمان منع …

انتقاد ايران از انفعال آژانس در قبال تهديد اتمي اسرائيل https://majale-rooz.ir/2021/03/انتقاد-ايران-از-انفعال-آژانس-در-قبال-ته/ مجله روز Sat, 06 Mar 2021 00:58:39 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/03/انتقاد-ايران-از-انفعال-آژانس-در-قبال-ته/ با توجه به پايگاه داده مجله روز ، به گزارش ايرنا ، مهمترين اظهارات نماينده كشورمان در جلسه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در دفتر ايرنا در لندن ارائه شد ، به شرح زير است: 1. با توجه به اينكه همه در خاورميانه ، به جز رژيم اسرائيل ، طرف پيمان منع …

با توجه به پايگاه داده مجله روز ،

به گزارش ايرنا ، مهمترين اظهارات نماينده كشورمان در جلسه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در دفتر ايرنا در لندن ارائه شد ، به شرح زير است:

1. با توجه به اينكه همه در خاورميانه ، به جز رژيم اسرائيل ، طرف پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي (NPT) هستند و متعهد به پذيرش تضمين هاي كامل آژانس انرژي هسته اي هستند ، تهيه رژيم برنامه اي سلاح هاي مخفي هسته اي تهديد است نه تنها براي امنيت و ثبات منطقه و جهان ، بلكه همچنين براي اثربخشي و كارآيي آنها. ي T و رژيم محافظ آژانس هستند. نيازي به گفتن نيست ، رژيم اسرائيل همچنين طرف هيچ يك از معاهدات مهم ديگر در زمينه خلع سلاح و منع گسترش سلاح هاي كشتار جمعي نيست.

۲. توانايي هاي هسته اي رژيم اسرائيل و تهديدهاي مربوط به آن نيز در دستور كار مجمع عمومي سازمان ملل و آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دارد و قطعنامه هاي زيادي در اين مجامع به تصويب رسيده است. متأسفانه ، رژيم اسرائيل با ناديده گرفتن NPT ، خودداري از پيوستن به پيمان و امتناع از قرار دادن كليه تأسيسات و فعاليتهاي هسته اي خود را تحت رژيم پادمان جامع پادشاهي بين المللي ، جامعه جهاني را ناديده مي گيرد.

3. اكنون رژيم اسرائيل حتي از مزاياي ترجيحي بيشتري نسبت به كشورهاي داراي سلاح هسته اي برخوردار است ، زيرا اين كشورها عضو آن هستند. ي آنها بخصوص در مواد يك و شش پيمان تعهدات مختلفي دارند. رژيم اسرائيل با باقي ماندن در خارج از معاهده ، از هرگونه تعهدات مندرج در اين پيمان و كليه مزاياي اساسنامه آژانس انرژي هسته اي وابسته به آن معاف است. ي همچنين T. وجود دارد. اين وضعيت به رژيم اين جسارت را داده است كه اقتدار و مأموريت آژانس را براي جلوگيري از انحراف مواد هسته اي و فعاليتهايش مورد تمسخر قرار دهد.

4- اين يك تناقض آشكار است كه يك عضو غير عضو باشد. ي T به عنوان عضوي از آژانس از كليه حقوق و مزايا بهره مند مي شود و در عين حال مسئوليت كامل را بر عهده مي گيرد و در كليه مشاوره ها و جلسات آژانس با توجه به اعضاي كنوانسيون شركت مي كند. مهمتر از همه ، رژيم اسرائيل چنان مغرور شده است كه حقايق را تحريف مي كند و برخي اعضاي پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي را به اين دليل كه از طريق عضويت در اين پيمان تعهداتي دارند ، مورد انتقاد قرار مي دهد ، اما خود آنها اين كار را نمي كنند. اين يك حذف جدي در كار آژانس است كه بايد به درستي رسيدگي شود.

5- آژانس بين المللي انرژي هسته اي نقشي روشن در اجراي تصميمات و قطعنامه هاي كنفرانس هاي عمومي دارد و بايد موضع روشني در مورد عدم پذيرش عدم حضور مستمر رژيم اسرائيل از چارچوب خود اتخاذ كند. ي و مقاومت مداوم آن در برابر قرار دادن كليه فعاليتها و امكانات اساسي خود تحت سيستم پادمان جامع آژانس.

6. اين يك شوخي تلخ است كه آژانس ، دبيرخانه آن ، هيئت مديره و كنفرانس عمومي تقريباً اعضاي آن هستند. ي آنها متمركز هستند ، علي رغم ناديده گرفتن مواد هسته اي رژيم اسرائيل و فعاليتهاي آن در خاورميانه ناپايدار ، اين يك اشتباه استراتژيك مزمن است. در اين شرايط ، تعلق به پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي و استفاده كامل از ضمانت هاي آژانس چه مزايايي دارد؟ چگونه جامعه بين المللي مي تواند آژانس را به عنوان يك شريك جدي ، حرفه اي و بي طرف در نظر بگيرد ، حتي اگر يك رژيم محافظتي يكسان و عادلانه براي همه اعضاي خود دنبال نكند ، و حتي به دليل نياز به بررسي و بازرسي برنامه؟ آيا رژيم اسرائيل به طور جدي بحث كرد؟ سياست سكوت و بي توجهي رژيم اسرائيل به برنامه هسته اي و سياست عدم اقدام در اين زمينه به اعضاي پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي پيام منفي مي دهد كه “عضويت در پيمان به معناي پذيرش نظارت و تأييد قوي تر است ، در حالي كه معاهده يعني شما از هرگونه مصالحه و انتقاد آزاد هستيد و حتي پاداش دريافت مي كنيد “؟!

جلسه فصلي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي روز دوشنبه آغاز شد و امروز (جمعه) به پايان رسيد. اين شورا نهاد تصميم گيري آژانس بين المللي انرژي اتمي است كه هر ساله جلسات مختلفي را براي تصميم گيري در مورد موضوعات مهم سازمان تشكيل مي دهد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.