تيم تحقيقاتي InstiPastor به سرپرستي دكتر رفعتي كه سالها پيش تحقيقات خود را براي توليد واكسن انگلي براي ليشمانيا آغاز كرده بود ، اكنون از انگل غير بيماري زايي براي انسان استفاده كرده است كه به گفته آنها مي تواند به عنوان ناقل منتقل شود و مي تواند به عنوان ارائه. در اين بيماري بايد …
گامهاي محكمتر براي دستيابي به واكسن انگلي بيماري سالك/ارائه روشهاي نوين تشخيص https://majalehirani.ir/2021/گامهاي-محكمتر-براي-دستيابي-به-واكس/ Mon, 13 Sep 2021 01:01:04 0000 دانش و سلامت https://majalehirani.ir/2021/گامهاي-محكمتر-براي-دستيابي-به-واكس/ تيم تحقيقاتي InstiPastor به سرپرستي دكتر رفعتي كه سالها پيش تحقيقات خود را براي توليد واكسن انگلي براي ليشمانيا آغاز كرده بود ، اكنون از انگل غير بيماري زايي براي انسان استفاده كرده است كه به گفته آنها مي تواند به عنوان ناقل منتقل شود و مي تواند به عنوان ارائه. در اين بيماري بايد …
تيم تحقيقاتي InstiPastor به سرپرستي دكتر رفعتي كه سالها پيش تحقيقات خود را براي توليد واكسن انگلي براي ليشمانيا آغاز كرده بود ، اكنون از انگل غير بيماري زايي براي انسان استفاده كرده است كه به گفته آنها مي تواند به عنوان ناقل منتقل شود و مي تواند به عنوان ارائه. در اين بيماري بايد از اهداكنندگان استفاده شود.
تا گزارش حالت بدنليشمانيوز توسط يك حشره انگلي به نام پشه خاكي ايجاد مي شود. ميزبان اين انگل به طور كلي مهره داران و سگها ، جوندگان ، خرگوشهاي كوهي و انسانها بطور خاص هستند. دو نوع ليشمانيوز وجود دارد كه يكي از آنها “ليشمانيوز پوستي” است كه بر غشاهاي پوست و مخاط تأثير مي گذارد و باعث ايجاد زخم در محل گزش پشه مي شود و شكل شديدتري از تب و آسيب كبدي. كشنده باشد
تشخيص و درمان “ليشمانيا” يا “ليشمانيوز” بسيار دردناك و مضر است. تشخيص ، درمان و توسعه اخير واكسن ليشمانيوز به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.
محققان مطالعه خود را بر روي فعل و انفعالات بر روي بدن انسان متمركز كردند ، در طي آن آنها توانستند از مگس هاي ماسه اي و پپتيدهايي كه توسط انگل ليشمانيا به انسان منتقل مي شود به عنوان وسيله اي براي پيشگيري و درمان استفاده كنند.
شناسايي سه آنتي ژن كانديدا براي ايجاد واكسن عليه سالك از ديگر دستاوردهاي اين محققان است و آنها قادر به توليد و ثبت واكسن ژنتيكي كانديدا عليه ليشمانيوز احشايي در سگها شدند.
به گفته دكتر رفعتي ، در اين مطالعه از يك انگل انساني غير بيماري زا به نام Leishmania tarantoli استفاده شد و مي تواند به عنوان حامل واكسن و نامزد مورد استفاده قرار گيرد. اين روش يكي از نوآوري هاي محققان اين م researchسسه تحقيقاتي است زيرا آنها ژنهاي ايمونوژنيك مربوط به انگل ليشمانيا يا پشه خاكي را در خود جاي داده اند و اين مولكولها يا نامزدهاي واكسن مي توانند به صورت پايدار ترشح شوند. اين روش جديد توجه بسياري را به خود جلب كرده و كارايي خاصي را به ارمغان آورده است.
عليرغم اين موفقيت ها ، مجري تأكيد مي كند كه انگل بسيار پيچيده است كه مطالعات ايجاد واكسن انگل براي آن در مطالعات انجام شده توسط محققان در كشورهاي توسعه يافته يا توسط متخصصان و شركت هاي دانش بنيان موفقيت آميز نبوده است ، اما اين مطالعه تأكيد مي كند كه سالها بعداً ما مي توانيم قدم هاي محكمي براي ايجاد واكسن براي اين بيماري برداريم.
معرفي دستگاه جديدي براي توليد واكسن سالك
مجله ايراني دكتر سيما رفعتي سيدي يزدي در مصاحبه باوي با تمركز بر تحقيقات خود بر روي بيماري سالك گفت: سالك پوستي يكي از بيماري هاي بومي كشور است و بيماري است كه مردان و زنان را در همه گروه هاي سني مبتلا مي كند. سالك علاوه بر اينكه يك بيماري است ، مي تواند تعدادي از مشكلات اجتماعي را نيز ايجاد كند.
وي با تأكيد بر اينكه هيچ درمان مشخص و موثري براي اين بيماري وجود ندارد و درمان هاي بسيار سمي وجود دارد ، گفت: من سالهاست در مورد اين بيماري تحقيق مي كنم ، با هدف ساخت واكسن ، تحقيق در مورد واكسن سالك ، ايمونوتراپي و تشخيص ، برندگان دومين جايزه فرزانه در زمينه علوم زيست پزشكي به دليل تحقيقات گسترده اي كه در اين زمينه انجام داده ام ، انتخاب شدند.
رفعتي جزئيات اين تحقيق را تشريح كرد و يادآور شد: من از سال 1996 پس از اخذ دكترا در موسسه پاستور روي واكسن ليشمانيا كار مي كردم و در مقطعي بر اساس آخرين تحقيقات انجام شده در دنيا ، اين مطالعات ادامه داشت و بنابراين در زمينه DNA يا (واكسن DNA) ، ما تحقيقات در مورد پروتئين هاي نوتركيب را آغاز كرديم و مقالات خوبي در اين زمينه منتشر كرديم ، و اكنون از ابزارهايي استفاده مي كنيم كه بسيار نزديك به انگل ليشمانيا هستند.
وي گفت: “شكل انگل ليشمانيا به نام” Leishmania terrantoli “كه از مارمولك جدا شده است ، شبيه انگل عامل بيماري زا (انگل ليشمانيا اصلي) است.” “در اين مطالعات ، ما از تكنيك هاي ژنتيكي براي شناسايي ژنوم هاي مختلف استفاده كرديم. با دانستن اين كه اين ژن ها كانديد واكسن ليشمانيا هستند ، آنها را در اين دستگاه جاسازي كرده و از آنها در موش ها و سگ ها (به عنوان مدل حيوانات بزرگ) استفاده كرديم.” نتايج خوبي در زمينه واكسن هاي ضد اين بيماري وجود دارد.
روش جديدي براي تشخيص ليشمانيا
اين محقق ، تحقيقات در مورد تشخيص اين بيماري را از ديگر مطالعات خود در موسسه پاستور عنوان كرد و ادامه داد: تشخيص سالك در سالهاي متمادي در جهان بسيار دردناك بوده است و اگر فردي به كودكي مبتلا شود ، پس او خيلي ناراحت شد ؛ زيرا بايد نمونه اي از پوست گرفته شود.
وي گفت: ما يك روش غيرتهاجمي براي تشخيص بيماري سالك توسعه داده ايم. اين يكي از مهمترين دستاوردهاي ما است. زيرا اكنون مي بينيم كه كودكان مبتلا به اين بيماري رنج نمي برند.
به گفته اين محقق ، گرفتن نمونه از پوست عفونت ديگري را روي پوست نگه مي دارد و روش ما قادر است در اين زمينه كمك كننده باشد.
“اگر ما در واقع از اين انگل غير بيماري زا به عنوان ابزاري استفاده كنيم و بتوانيم آن را پس از تحقيقات روي حيوانات روي انسان اعمال كنيم ، اين يك گام بزرگ در درمان اين بيماري خواهد بود ، اگرچه بيماري هاي ديگري مانند مالاريا نيز وجود دارد.” استفاده براي
وي گفت: “مسيري كه در پيش گرفته ايم راه جديدي است.” زيرا ما مي توانيم پروتئين كانديدا را از داخل اين انگل تغذيه كنيم.
واكسن ها بايد ساخته و ساخته شوند
رافتي گفت: “واكسن ليشمانيوز براي ما يك ضرورت است ، زيرا اين بيماري براي درمان بسيار مضر است و هنگام استفاده از آن براي درمان اين بيماري ، به ويژه براي كودكان ، چالش هاي زيادي ايجاد مي شود.” همراه مي آيد در حالي كه مي بينيم افرادي كه به اين بيماري مبتلا مي شوند سالها و در طول سال در برابر اين بيماري مصون مي مانند ، اين ما را به اين باور رسانده است كه واكسن مي تواند در پيشگيري از اين بيماري مثر باشد.
وي گفت: به عنوان مثال ، در اطراف مشكين شهر ، سالك حيواني نوع ديگري از انگل ليشمانيا است و همچنين يك انگل كشنده است و در صورت تشخيص. روزه نگيريد ، فرد مي ميرد.
رفعتي گفت: اما بيماري سالك پوستي كه در شهرهايي مانند “مشهد” ، “اصفهان” و “قم” شايع است ، باعث ايجاد زخم مي شود و نه تنها ضايعاتي روي پوست ، بلكه بسياري از مشكلات اجتماعي را ايجاد مي كند.
مدير پروژه با اشاره به توليد داروهايي براي درمان بيماري سالك توسط برخي از شركت هاي دانش بنيان ، گفت: محققان شركت هاي دانش بنيان تحقيقات گسترده اي در اين زمينه انجام داده اند ، اما نبايد انتظار داشته باشيم كه همه اين تحقيقات به پايان برسد. زيرا اين بيماري بسيار پيچيده تر از آن چيزي است كه ممكن است پس از 5 تا 10 سال به نظر برسد ، در غير اين صورت محققان كشورهاي توسعه يافته كه در اين زمينه مطالعه مي كردند به چيزي دست يافته بودند.
وي گفت: “مطالعات در اين زمينه در سراسر جهان تاكنون موفقيت آميز نبوده است.” دريافت واكسن بسيار ارزشمند است و همه متخصصان ايراني و شركت هاي دانش بنيان در اين زمينه تحقيق مي كنند و اميدوارم در اين زمينه به نتايج خوبي برسند.
آخرين اخبار در توليد واكسن ليشمانيوز
رافعي گفت: “مطالعاتي در زمينه ساخت واكسن سالك در اين مرحله انجام مي شود.” هنوز مشخص نيست كه وي پس از ترك سمت خود چه خواهد كرد. بنابراين نمي توانم زمان بندي خاصي براي واكسن ليشمانيا ارائه دهم ، اما ما با تيم تحقيقاتي خود كار مي كنيم.
توسعه دهنده در پاسخ به اين سوال كه آيا انگل ليشمانيا مانند ويروس جهش مي يابد يا خير ، گفت: برخي از آنها جهش مي يابند ، اما نه به اندازه يك ويروس.
وي افزود: اين انگل يك “يوكاريوت” بسيار است كه سالها با انسان زندگي كرده است و چون يوكاريوتي است ، مانند يك ويروس بسيار هوشمند است و مانند ويروس ، به طور مداوم جهش هاي زيادي ايجاد مي كند ؛ به عنوان مثال اگر انگل به طور مداوم كشت داده مي شود ، مشاهده مي شود كه عفونت پذيري آن كاهش يافته است و اين به دليل برخي تغييرات در آن است ، اما اين تغييرات به طور جدي بدخيم نيستند.
انتهاي پيام