سجاد آدنو با اشاره به روايت جشنواره نوروز در آثار ادبي كلاسيك فارسي ، در مورد “سيزدهمين مراسم بهادر” در “شهنام” و آيين بهار “ويس و رامين” صحبت مي كند. به گزارش مجله ايراني ، اين محقق ادبيات فارسي و مدرس دانشگاه در مقاله “سيزدهبه دار” (سال ششم ، چاپ شده در “فرهنگ و اديبات” …
ردپاي «سيزدهبهدر» در «شاهنامه» – مجله ايراني https://majalehirani.ir/2021/ردپاي-سيزدهبهدر-در-شاهنامه-مج/ مجله ايراني Fri, 02 Apr 2021 05:08:59 0000 فرهنگ و هنر https://majalehirani.ir/2021/ردپاي-سيزدهبهدر-در-شاهنامه-مج/ سجاد آدنو با اشاره به روايت جشنواره نوروز در آثار ادبي كلاسيك فارسي ، در مورد “سيزدهمين مراسم بهادر” در “شهنام” و آيين بهار “ويس و رامين” صحبت مي كند. به گزارش مجله ايراني ، اين محقق ادبيات فارسي و مدرس دانشگاه در مقاله “سيزدهبه دار” (سال ششم ، چاپ شده در “فرهنگ و اديبات” …
سجاد آدنو با اشاره به روايت جشنواره نوروز در آثار ادبي كلاسيك فارسي ، در مورد “سيزدهمين مراسم بهادر” در “شهنام” و آيين بهار “ويس و رامين” صحبت مي كند.
به گزارش مجله ايراني ، اين محقق ادبيات فارسي و مدرس دانشگاه در مقاله “سيزدهبه دار” (سال ششم ، چاپ شده در “فرهنگ و اديبات” در خرداد و تير 1397) نوشت: “هفته” نكته مهمي در باغ وي است ، و گرچه اين يك شاهد واحد است و به غير از اين به نظر نمي رسد كه از نظر سنتهاي معاصر و شباهت به نوروز ، هيچ مدرك ديگري براي برگزاري جشن دو هفتهه ناروز در دوره ساساني يا اسلامي پس از ايران تا دوره صفويه وجود داشته باشد. بعد از سيزده روز مهماني ارزش دارد. در ابتداي شعر ويس و رامين – كه داستان آن در اصل اشكاني (فارسي اشكاني ميانه) است – در بهار توصيف يك جشنواره عمومي است كه در آن پادشاه و عموم مردم به باغ مي روند و مي رقصند. در حالي كه هيچ نشانه اي از برگزاري آن در سيزدهم فورواردين وجود ندارد ، زمان و نحوه اجراي آن مشابه سيزدهم مراسم فورواردين است:
يكي تازه وارد را به پادشاه ترغيب كرد ، و خواهيم ديد كه پس از آن چه اتفاقي مي افتد
چه جشني در بهار
…
“همه از خانه به صحرا رفته اند / همه چيز را بيرون مي بينند …”
انتهاي پيام