امروز ، بيستم فروردين ، در تقويم ملي ما “روز ملي فناوري هسته اي” ناميده مي شود. به گزارش مجله روز ، در بررسي زندگي علمي و شخصي دانشمندان هسته اي ، خواهيم فهميد كه صنعت هسته اي ايران در توسعه خود با چه بلايا و فداكاري هايي همراه بوده است. انرژي هسته اي يكي …
مروري بر چگونگي شهادت چند دانشمند هسته اي https://majale-rooz.ir/2021/04/مروري-بر-چگونگي-شهادت-چند-دانشمند-هسته/ مجله روز Fri, 09 Apr 2021 10:24:10 0000 فرهنگ و هنر https://majale-rooz.ir/2021/04/مروري-بر-چگونگي-شهادت-چند-دانشمند-هسته/ امروز ، بيستم فروردين ، در تقويم ملي ما “روز ملي فناوري هسته اي” ناميده مي شود. به گزارش مجله روز ، در بررسي زندگي علمي و شخصي دانشمندان هسته اي ، خواهيم فهميد كه صنعت هسته اي ايران در توسعه خود با چه بلايا و فداكاري هايي همراه بوده است. انرژي هسته اي يكي …
امروز ، بيستم فروردين ، در تقويم ملي ما “روز ملي فناوري هسته اي” ناميده مي شود.
به گزارش مجله روز ، در بررسي زندگي علمي و شخصي دانشمندان هسته اي ، خواهيم فهميد كه صنعت هسته اي ايران در توسعه خود با چه بلايا و فداكاري هايي همراه بوده است. انرژي هسته اي يكي از مهمترين مباحث علم و فناوري هسته اي است و در حال حاضر نقش مهمي در تأمين انرژي در چندين كشور به ويژه در كشورهاي پيشرفته دارد. اهميت انرژي و منابع مختلف تأمين آن در حال حاضر يكي از رويكردهاي اصلي دولت ها است.
جمهوري اسلامي ايران بيش از سه دهه است كه تحقيقات مختلفي را در زمينه هاي مختلف علوم و فنون هسته اي انجام مي دهد و چندين دانشمند شهيد در زمينه هسته اي دارد. “روز ملي فناوري هسته اي” براي مرور بخشهايي از زندگي اين شهدا مناسب است.
شهيد مسعود علي محمدي
شهيد مسعود عليمحمدي در سال 1364 از دانشگاه شيراز فارغ التحصيل شد ، كارشناسي ارشد خود را در سال 1367 به پايان رساند و دكتراي خود را در رشته فيزيك ذرات ابتدايي در سال 1992 از دانشگاه صنعتي شريف دريافت كرد. وي يكي از اولين دانشجويان دكتراي فيزيك در ايران بود و اولين كسي بود كه توانست دكتراي فيزيك در ايران دريافت كند. او ده ها مقاله ISI منتشر كرده است. تخصص اصلي وي ذرات بنيادي ، انرژي هاي زياد و كيهان شناسي بود. وي همچنين از سال 1997 تا 2001 با مركز تحقيقات علوم پايه مركز تحقيقات فيزيك نظري و رياضي همكاري داشت.
وي به عنوان مربي و مشاور در پروژه هاي رساله مربوط به علوم فيزيكي كار كرده است. دوره هاي وي شامل مكانيك كوانتوم و مغناطيس مغناطيسي ، مكانيك آماري ، ذرات بنيادي و نظريه ميدان كوانتومي است. عليمحمدي از برگزيدگان جشنواره بين المللي خوارزمي در سال 1986 بود و در تحقيقات پايه مقام دوم را كسب كرد. وي صبح روز سيزدهم ژانويه 2009 در قيطريه تهران بر اثر انفجار بمبي كه روي موتور نصب شده بود و در يك متري درب ورودي منزلش به درخت بسته شده بود ، به شهادت رسيد.
شهيد مجيد شهرياري
در زمينه علمي دكتر شهرياري آمده است: وي دوره هايي مانند فيزيك عمومي و پايه ، فيزيك راكتور و ديناميك راكتور هسته اي را تدريس كرده و چهار كتاب مرتبط با زمينه كاري خود و همچنين چندين مقاله بين المللي در زمينه مهندسي هسته اي در مجلات تاليف كرده است. . منتشر شده.
برگزاري دوره هايي مانند “كارگاه آموزشي آشنايي با كدهاي محاسباتي راكتورهاي هسته اي” يكي از دكترها است. شهرياري. يكي از پروژه هاي مهم دكتر شهرياري طرح نظري مربوط به ساخت نسل جديد راكتورهاي هسته اي است كه در بسياري از مراكز علمي جهان نيز منعكس شد. وي يكي از متخصصان برجسته در مبارزه با كرم هاي استاكس نت بود.
دكتر مجيد شهرياري صبح روز دوشنبه 8 آذر 1368 در بلوار ارتش كشته و به شهادت رسيد.
شهيد داريوش رضايي نژاد
دكتر داريوش رضايي نژاد در روز چهارشنبه 29 بهمن ماه سال 1366 در آبدانان ، استان ايلام متولد شد. وي در اكتبر 1994 در رشته مهندسي برق با تخصص در رشته انرژي وارد دانشگاه شد. اگرچه در برخي از رشته هاي مهندسي در دانشگاه هاي معتبر تهران ، اصفهان ، شيراز و … پذيرفته شد ، اما بنا به انتخاب خود وارد دانشگاه صنعتي مالك اشتر اصفهان شد.
داريوش رضايي نژاد پس از فارغ التحصيلي به عنوان محقق در مراكز مهم علمي و پژوهشي كشور مشغول به كار شد. وي در زمينه اي كه فعاليت مي كرد از توانايي بالايي برخوردار بود و نبوغ و تلاش خود را در خدمت ميهن خود قرار داد. در اولين سال كار خود ، در سال 1378 در مقطع كارشناسي ارشد مهندسي برق ، با تخصص در دانشگاه ، وارد دانشگاه دولتي اروميه شد و تحصيلات خود را در دوره كارشناسي ارشد ادامه داد. وي در ژوئيه سال 2000 ازدواج كرد و صاحب دختري به نام آرميتا شد كه از 5 سالگي پدر محبوبش را در مقابل او بزرگ كرد.
پس از اين فعاليت هاي علمي ، وي توسط چندين دانشگاه اروپايي براي ادامه تحصيل و فعاليت هاي پژوهشي دعوت شد. علي رغم همه اين فرصت ها ، اين دانشمند به دليل علاقه به اين سرزمين و روحيه خاص خود كه هميشه نمونه اي از ايراني وطن پرست به حساب مي آمد ، به همه نه گفت
در سال هاي اخير ، شهيد بهشتي و خواجه نصيرالدين طوسي ، در سن 34 سالگي ، ضمن تدريس و انجام فعاليت هاي تحقيقاتي و مسئوليت اجراي بسياري از پروژه هاي تحقيقاتي در دانشگاه هاي تهران ، معاون وزير انرژي اتمي ايران بود. . تخصص اصلي وي مطالعه سيستم انفجار در كلاهك هاي هسته اي بود.
لازم به ذكر است كه شهيد رضايي نژاد در كليه مراحل آزمون دكتري سال 1390 در دانشگاه خواجه نصرالدين طوسي پذيرفته شد ، اما متأسفانه وي فرصت تكميل اين دوره را نداشت و در اول آگوست 2011 توسط سرويس اطلاعات اسرائيل (موساد) ) به شهادت رسيد.
شهيد مصطفي احمدي روشن
مصطفي احمدي روشن در هشتم سپتامبر سال 1979 در روستاي سنگستان ، استان همدان متولد شد. وي آموزش خود را در زادگاه خود آغاز كرد. وي با تمايز از مدرسه خيام در همدان فارغ التحصيل شد و به م Ibnسسه ابن سينا رفت. شهيد احمدي روشن هشتاد و پنجمين شهيد م Instituteسسه ابن سينا در همدان است. پس از آن ، در سال 1977 در آزمون سراسري شركت كرد و وارد دانشگاه صنعتي شريف در تهران شد و سپس در سال 1360 از آن دانشگاه فارغ التحصيل شد.
مصطفي داراي مدرك مهندسي پليمر از دانشگاه صنعتي شريف بود. وي در سن 32 سالگي كارهاي علمي بي شماري در زمينه پليمر داشت. در سال 2001 ، در حين تحصيل در اين دانشگاه ، وي در پروژه ساخت غشاهاي پليمري براي جداسازي گاز همكاري كرد ، كه براي اولين بار در كشور انجام شد.
وي همچنين چندين مقاله ISI به زبان انگليسي و فارسي داشت و در زمان شهادت وي دانشجوي دكتراي دانشگاه صنعتي شريف و يكي از نخبگان دانشگاه بود كه مسئوليت گروه بازرگاني سايت هسته اي نطنز را بر عهده داشت.
سرانجام ، در تاريخ 12 دسامبر 2011 ، پس از خروج از خانه در ساعت 8:30 صبح ، اين دانشمند هنگام نصب بمب مغناطيسي در خيابان گل نبي تهران ، در ميدان كتاب ، توسط يك موتورسوار كشته شد. از پسري به نام “علي” به عنوان شهيد احمدي روشن ياد مي شود.
شهيد محسن فخري زاده
محسن فخري زاده مهابادي در سال 1336 در قم متولد شد و در تاريخ 7 دسامبر 2016 در منطقه سرد دماوند توسط متجاوزان به شهادت رسيد. وي فوق ليسانس مهندسي هسته اي بود. وي از ابتداي جمهوري اسلامي و تشكيل سپاه به عضويت سپاه درآمد و درجه نظامي سرتيپ پاسدار را به خود اختصاص داد.
با تشكيل واحد ويژه تحقيقات اتمي (تيم 32) در سال 1983 در مركز تحقيقات سپاه پاسداران ، فخري زاده از همان ابتدا فعاليت خود را در اين مركز آغاز كرد. محسن فخري زاده ، از سال 1992 ، به عنوان عضوي از اعضاي هيئت علمي دانشكده فيزيك دانشگاه امام حسين سپه ، از امكانات اين دانشگاه براي تحقيقات هسته اي استفاده كرد و رئيس دانشگاه مالك اشتر شد. وي رئيس سازمان تحقيقات و نوآوري دفاعي (سپند) بود.
نام محسن فخري زاده به عنوان يكي از پنج شخصيت ايراني در ليست 500 فرد قدرتمند جهان كه توسط مجله آمريكايي Foreign Policy منتشر شده است ، موجود است.
انتهاي پيام