“تنها راه پايان دادن به همه گيري قرن ، واكسيناسيون است”؛ اين موضوعي است كه بسياري از كارشناسان بهداشتي به آن اشاره مي كنند و اكنون كه روند واردات واكسن تا حدودي تسريع شده و اميد به توليد انبوه واكسن عليه تاج ملي افزايش يافته است ، انتظار دارد كه ما همچنان برنامه ها را …
آخرين آمار واردات واكسن كرونا و زمان آغاز واكسيناسيون عمومي در كشور https://majale-rooz.ir/2021/05/آخرين-آمار-واردات-واكسن-كرونا-و-زمان-آغ/ مجله روز Tue, 04 May 2021 03:49:11 0000 جامعه و خانواده https://majale-rooz.ir/2021/05/آخرين-آمار-واردات-واكسن-كرونا-و-زمان-آغ/ “تنها راه پايان دادن به همه گيري قرن ، واكسيناسيون است”؛ اين موضوعي است كه بسياري از كارشناسان بهداشتي به آن اشاره مي كنند و اكنون كه روند واردات واكسن تا حدودي تسريع شده و اميد به توليد انبوه واكسن عليه تاج ملي افزايش يافته است ، انتظار دارد كه ما همچنان برنامه ها را …
“تنها راه پايان دادن به همه گيري قرن ، واكسيناسيون است”؛ اين موضوعي است كه بسياري از كارشناسان بهداشتي به آن اشاره مي كنند و اكنون كه روند واردات واكسن تا حدودي تسريع شده و اميد به توليد انبوه واكسن عليه تاج ملي افزايش يافته است ، انتظار دارد كه ما همچنان برنامه ها را ادامه دهيم و همانطور كه وزارت وزارت قول داده است سلامتي. بياييد شروع واكسيناسيون عمومي را در ماه اكتبر ببينيم …
به گزارش مجله روز ، با شروع زمزمه هاي كشف و توليد واكسن هاي تاج دار در جهان ، در كشور ما سعي بر اين شد كه سفارش واكسن ها از خارج ثبت شود و البته توسط چندين شركت ايراني در بسترهاي مختلف ، توليد ملي شود. . بر اين اساس ، در 22 سپتامبر 2016 ، دكتر سيما سادات لاري ، سخنگوي وزارت بهداشت ، در يك كنفرانس مطبوعاتي با كنفرانس ويدئويي اعلام كرد كه ايران قبلاً واكسن را از مجموعه اي به نام Cox براي سازمان بهداشت جهاني خريداري كرده است. و 18 كارخانه واكسن تاج. شامل شد ، اقدام شد و پس از مدتي كشور ما هزينه اين واكسن ها را با كمك بانك مركزي پرداخت كرد.
بر اين اساس ، به ما قول داده شد كه 16 ميليون و 800 هزار دوز واكسن از مجموعه كاكس دريافت كنيم و طبق گفته وزير بهداشت ، حداقل 3 ميليون و 200 هزار دوز بايد از طريق Cox واكسن A به كشور تحويل داده شود. قول مي دهم كه ، البته ، محقق نشده و تاكنون فقط حدود 700،000 دوز تحقق يافته است. در همان زمان ، ايران نه تنها واكسن را از كاكس خريداري كرد ، بلكه مذاكرات مستقيم با كشورهاي توليد كننده واكسن تاج را نيز آغاز كرد ، كه مرحله اول ، دوم و سوم آزمايش باليني را پشت سر گذاشته بودند ، توليد خود را آغاز كرد و واكسن خود را دريافت كرد. تاييد شده. مذاكراتي كه منجر به وعده هاي زيادي از سوي توليدكنندگان شد ، اما در عمل تنها درصد كمي تحقق يافت.
برنامه ريزي براي تهيه 240 ميليون دوز واكسن كرونا
لازم به ذكر است كه طبق گفته دكتر كيانوش جهانپور سخنگوي سازمان غذا و دارو در آوريل 1400 آنچه براي كشور در نظر گرفته شده بود بيش از دو برابر واكسن مورد نياز يعني بيش از 240 ميليون دوز بود كه قرارداد و سفارش چه از طريق توليد خود ، توليد مشترك ، خريد از اوراق بهادار كاكس يا خريد مستقيم. بنابراين پيش بيني مي شود بيش از دو برابر نياز كشور برآورده شود ، به طوري كه حتي با تحقق 50٪ از برنامه ما ، مي توانيم حداقل 120 ميليون دوز مورد نياز تا پايان سال 1400 داشته باشيم.
وي همچنين اعلام كرد كه به موازات تأمين و توليد واكسن در كشور ، در ماههاي آينده و در پايان پاييز با توافق ، واكسن Sputnik را از روسيه و م Instituteسسه Gamalia را از روسيه دريافت خواهيم كرد.
وعده هايي كه شكسته شد
همزمان ، وزير بهداشت و وزير بهداشت بارها درباره مسئوليت توليدكنندگان واكسن در جهان صحبت كرده اند. همانطور كه چندي پيش وزير بهداشت اعلام كرد ما قراردادي در قالب كواكس براي تهيه 16 ميليون و 800 هزار دوز واكسن امضا كرده ايم و علي رغم همه فشارها ، ما توانستيم سهميه و بقيه را انتقال دهيم قرار بود قبل از عيد باشد. از طريق Kovacs حداقل 3/2 ميليون دوز واكسن به ما بدهيد. با اين وجود ، با وجود تمام پيگيري ها ، اولين محموله ما از 3،200،000 دوز به 1 ميليون و 800 هزار دوز و سپس به يك ميليون و 200 هزار دوز افزايش يافت و سرانجام در تاريخ 6 مارس 2017 قرار بود كه به يك ميليون و 200 هزار دوز برسد. براي ارسال هزار دوز واكسن به اولين محموله به ايران كه متأسفانه اين روند مجدداً ادامه يافت تا اينكه پس از عيد توانستيم حدود 700 هزار دوز واكسن از كواكس دريافت كنيم.
وزير بهداشت همچنين به مذاكرات با چيني ها اشاره كرد كه بر اساس آن ايران اعلام كرده است كه مايل است قرارداد خريد 20 ميليون دوز واكسن را امضا كند ، اما در نهايت قرارداد ما با چيني ها به دو ميليون دوز رسيد. ، اما فقط حدود 200000 دوز واكسن به ايران تحويل داده شد.
به گفته نماكي ، طبق گفته هندي ها براي خريد واكسن ، ما از چند ميليون دوز به دو ميليون دوز و سپس به 500000 دوز رسيديم كه 500000 دوز واكسن را دريافت كرديم و 125000 دوز واكسن بهارات را تحويل داديم. البته 375000 دوز واكسن در سردخانه گمركي براي ارسال به ايران وجود داشت ، اما دادستان هند نامه اي نوشت كه هيچ واكسني از هند به هيچ جاي دنيا ارسال نشود.
روند مشابهي در واردات واكسن روسي عليه اسپوتنيك نيز وجود دارد. قرارداد اوليه با روس ها دو ميليون بود و روند تحويل به تأخير افتاد.
به اميد توليد ملي واكسن تاج
البته وزير بهداشت بارها اظهار داشته است كه بزرگترين اميد او به واكسن تاج به توليدكنندگان داخلي است و قول داده است كه تزريق واكسن تاج از بهار 1400 آغاز خواهد شد. لازم به ذكر است كه در كشور ما چندين گروه ها در حال تلاش براي دريافت واكسن كرونا ويروس ايمن و م ،ثر هستند و برخي از آنها براي واكسيناسيون عمومي سريعاً در حال حركت هستند. بنابراين ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) در مرحله سوم اجراي خود با واكسن كبراكت است و گفته مي شود تزريق عمومي اين واكسن از ماه ژوئن به كشور آغاز مي شود. واكسن Institut Pasteur يا Subrana كه با كوبا توليد مي شود ، در مرحله سوم آزمايشات باليني در هفت استان است و قرار است در اواخر ماه ژوئن وارد مرحله واكسيناسيون عمومي شود. موسسه سرم رازي همچنين اولين مطالعه باليني خود را با واكسن كوپارس انجام داده و نتايج مرحله اول آزمايش واكسن كوپار انساني طي دو يا سه روز گذشته به سازمان غذا و دارو ارسال مي شود.
در همين زمان ، شركت دارويي اكتوارار توليد مشترك ديگري را در كشور با موسسه گامالياي روسيه براي توليد واكسن اسپوتنيكف انجام داده است و شركت ايراني سيناژن نيز قصد دارد به طور مشترك واكسن تاجي با يك شركت استراليايي توليد كند. .
واردات واكسن توسط بخش خصوصي و نحوه توزيع آن
با اين وجود ، در شرايط فعلي كه واكسن هاي توليد داخل هنوز وارد مرحله توليد انبوه نشده اند ، نگراني اصلي مسئولان سياست بهداشت و البته مردم ، واردات واكسن است. در اين موارد ، دولت ها به بخش خصوصي اجازه مي دادند كه واكسن را وارد كنند. به گفته دكتر محمدرضا شن ساز ، رئيس سازمان غذا و دارو ، حدود 49 شركت بخش خصوصي تاكنون اعلام كرده اند كه وضعيت خود را به اداره كل دارو اعطا كرده اند و ارجاع به بيش از 35 شركت ارسال شده است ، اما تاكنون هيچ يك از اين شركت ها شركت ها توانسته اند حداقل اسناد را ارائه دهند ، كه نشان دهنده واردات از منابع رسمي و اصلي است.
در همان زمان ، او بر اين تأكيد كرد تاكنون هيچ كس نتوانسته است راه حل كامل ارسال كند ، كه چيز عجيبي نيست. از طرف ديگر ، واكسن وارد شده توسط بخش خصوصي يا از طريق سازمان هايي مانند جمعيت هلال احمر بايد به طور عمده به وزارت بهداشت تحويل داده شود تا در چارچوب اولويت هاي تعيين شده توسط همكاران ما در معاون وزير سلامتي.
تاكنون چه تعداد واكسن تاج وارد شده است؟
س mainال اصلي كه اين روزها مطرح مي شود دقيقاً مقدار واكسن Crown است كه از طريق قراردادهاي خارجي به كشور وارد شده است ، سوالي كه گمرك ايران در گزارشي به آن پاسخ داده و اعلام كرده است كه تاكنون از 3.1 ميليون دوز بيشتر شده است. اين واكسن از چهار كشور از ايران وارد شده و از گمرك ترخيص شده و به نمايندگان ارائه شده توسط وزارت بهداشت تحويل داده شده است.
بر اساس گزارش گمرك ايران ، محموله هاي واكسن تاكنون در 12 مرحله از كشورهاي روسيه ، چين ، هند و كره جنوبي و از طريق فرودگاه امام خميني (ره) وارد كشور شده و سپس مراحل گمركي را با حداقل مدارك ، به طور كامل و در حين انجام انجام داده اند. شب معاونان ارائه شده توسط وزارت بهداشت در كمترين زمان ممكن و در كمتر از 15 دقيقه در روز تحويل داده مي شوند.
اين گزارش نشان مي دهد كه 720 هزار دوز واكسن از روسيه ، يك ميليون و 650 هزار دوز از چين ، 125 هزار دوز از هند و 700 هزار و 800 دوز آسترازنيكا كره جنوبي از طريق كواكس وارد ايران شده است كه در مجموع 3 ميليون و 100 هزار بار است. اين دوز است.
واردات واكسن را افزايش دهيد و روند واكسيناسيون را تسريع كنيد
با افزايش واردات واكسن به كشور ، ميزان واكسيناسيون نيز افزايش يافته است. لازم به ذكر است كه مرحله اول واكسيناسيون عليه بيماري Covid-19 ، با اولويت كارمندان بهداشتي كه در بخش هاي ICU كار مي كنند ، از روز سه شنبه ، 12 فوريه 2017 در كشور آغاز شد. طبق گفته وزارت بهداشت ، در مرحله اول ساير پرسنل بهداشتي ، افرادي هستند كه در محل اقامت ، شيمي دانان مسن ، تنفسي و بيش از 50٪ كار مي كنند ، كاركنان مرتبط با متوفي ، افراد داراي معلوليت ذهني و جسمي و بيماران خاص و غيرقابل درمان . كرونا تخمين زده است كه اين مرحله تقريباً 1.3 ميليون نفر را درگير كرده است. به گفته وزير بهداشت ، مرحله اول واكسيناسيون كه قرار بود در زمستان 1399 انجام شود ، با تأخير حدود 20 تا 25 روز در ماه مه 1400 پايان يافت.
بعلاوه ، در روز سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 مرحله دوم واكسيناسيون تاج با اولويت براي افراد بالاي 80 سال آغاز شد. با اين حال ، طبق گفته وزارت بهداشت ، مرحله دوم واكسيناسيون از دو قسمت تشكيل شده است. بخشي به ترتيب به افراد 80 سال به بالا ، 75 تا 80 ، 70 تا 75 ، 65 تا 70 سال و بيماران مبتلا به بيماري هاي زمينه اي و صعب العلاج داده مي شود كه طبق گفته دكتر رييسي – معاون وزير بهداشت در اين مرحله از سالمندان گروه هدف 7.2 ميليون نفر است. در همان زمان ، قسمت دوم واكسيناسيون مرحله دوم شامل افراد 16 تا 64 ساله است كه حداقل داراي يك بيماري زمينه اي هستند كه جمعيتي حدود شش ميليون و 300 هزار نفر را نيز شامل مي شود. در نتيجه ، وزارت بهداشت معتقد است كه به دليل جمعيت بالاي افراد داراي اولويت در مرحله دوم ، اين مرحله طولاني تر است و مي تواند تا ژوئيه 1400 ادامه يابد.
البته چندي پيش دكتر عليرضا رييسي سخنگوي ستاد تاجگذاري ملي و معاون وزير بهداشت از پنجمين گام بسيج تاجگذاري ملي خبر داد و گفت اين مرحله از بسيج تاجگذاري ملي متمركز است در حال گسترش واكسيناسيون و تشخيص بيماري در حال حاضر در حال انجام است و تا پايان سپتامبر سال جاري ادامه خواهد داشت.
به گفته رييسي ، مرحله سوم واكسيناسيون در سه ماهه دوم سال به 90 درصد مي رسد و اهداف اين است كه مرحله اول ، دوم و سوم واكسيناسيون عليه Covid-19 در پايان مرحله پنجم بسيج ملي عليه تاج در اين مراحل بين 12 تا 14 ميليون نفر وجود دارد.
شروع واكسيناسيون عمومي فاز 4 Covid 19 در كشور ، از سپتامبر سال جاري
به گفته سخنگوي ستاد ملي ضد تاج ، ششمين گام بسيج ملي ضد تاج در اكتبر 1400 آغاز مي شود و قرار است واكسيناسيون فاز 4 Quid 19 در كشور ، كه واكسيناسيون عمومي است ، آغاز شود. گروه هدف براي واكسيناسيون فاز 4 حدود 40 ميليون نفر است.
بنابراين ، با توجه به افزايش واردات و اميد به توليد انبوه واكسن هاي داخلي در يكي دو ماه آينده ، انتظار مي رود كه ايران بتواند روند واكسيناسيون عليه Covid-19 را تسريع كرده و طبق برنامه هاي از پيش تعيين شده حركت كند و حتي مي تواند ادامه يابد. طبق برنامه اعلام شده و به گفته مقامات وزارت بهداشت ، واكسيناسيون كامل عليه تاج در سال 1400 در كشور انجام شده است.
انتهاي پيام