رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور با تأكيد بر لزوم افزايش سواد سلامت روان معلمان و خانواده ها در صورت شيوع بيماري كويد 19 هنگام حضور دانش آموزان در خانه: “نهادينه سازي فرهنگ در زمينه روانشناسان و مشاوره بايد معلمان ، دانش آموزان باشد و خانواده ها ” به گزارش مجله ايراني ، محمد حاتمي …
لزوم افزايش سواد سلامت روان مردم در بحران كرونا https://majalehirani.ir/2021/لزوم-افزايش-سواد-سلامت-روان-مردم-در-بحر/ مجله ايراني Sun, 09 May 2021 14:03:31 0000 اجتماع https://majalehirani.ir/2021/لزوم-افزايش-سواد-سلامت-روان-مردم-در-بحر/ رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور با تأكيد بر لزوم افزايش سواد سلامت روان معلمان و خانواده ها در صورت شيوع بيماري كويد 19 هنگام حضور دانش آموزان در خانه: “نهادينه سازي فرهنگ در زمينه روانشناسان و مشاوره بايد معلمان ، دانش آموزان باشد و خانواده ها ” به گزارش مجله ايراني ، محمد حاتمي …
رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور با تأكيد بر لزوم افزايش سواد سلامت روان معلمان و خانواده ها در صورت شيوع بيماري كويد 19 هنگام حضور دانش آموزان در خانه: “نهادينه سازي فرهنگ در زمينه روانشناسان و مشاوره بايد معلمان ، دانش آموزان باشد و خانواده ها ”
به گزارش مجله ايراني ، محمد حاتمي با بيان اينكه كويد روزانه بيش از 100000 خدمات روانشناختي و مشاوره اي در زمينه 19 بيماري همه گير به كشور ارائه مي دهد ، افزود: آموزش و پرورش اولين مسئله در كشور است و بحث توسعه اجتماعي دانش آموزان يكي است. مواردي كه توسط سازمان سيستمهاي روانشناسي مورد توجه قرار گرفته است
رئيس نظام روانشناسي و مشاوره كشور گفت: در چنين شرايطي سه پيشنهاد الزام آور براي آموزش داريم. ابتدا كليه دفاتر روانشناسي و مشاوره را فعال كرده و مراجع را در آموزش و پرورش نهادينه كنيد. اين بدان معني است كه خانواده ها ، معلمان و دانش آموزاني كه مشكلي دارند بايد به اين دفاتر مراجعه كنند و از مهارت هاي مقابله اي همكاران ما كه از قبل آماده هستند استفاده كنند ، زيرا سواد سلامت معلمان و دانش آموزان و خانواده ها بايد افزايش يابد.
وي با بيان اينكه “يك سال و نيم پس از اپيدمي كووند 19 ، وضعيت فعلي بهداشت روان را به خوبي ارزيابي نمي كنم” ، افزود: “ما بايد از طريق آموزش غربالگري سلامت روان را آغاز كنيم.” غربالگري مشخص مي كند كه كدام بخش از دانش آموزان سالم هستند و بايد حفظ شوند ، كدام بخش ها مشكل ساز هستند و به چه نوع مداخله اي نياز دارند و براي تقويت چنين سلامتي كدام بخش ها به بهبود روانشناختي و توانمندسازي نياز دارند. البته اين نياز به همكاري پارلمان و دولت دارد ، زيرا من مي دانم كه مشكلات در آموزش و پرورش وجود دارد.
حاتمي داشتن روانشناسي در مدارس را براي دادن آموزش هاي لازم بهداشت روان به دانش آموزان و معلمان ضروري دانست و گفت: “آينده خوبي براي سلامت روان دانش آموزان پيش بيني نمي شود ، زيرا خانواده ها آموزش هاي لازم را به كودكان مي گيرند. مشكلات زيادي وجود دارد .
وي گفت: “مطالعه عيني ما نشان مي دهد كه بيشتر مراجعه ها به روانشناسان و مشاوران در اپيدمي كويد 19 به خانواده ها و نحوه برقراري ارتباط با فرزندان آنها انجام مي شود.
حاتمي به 6000 مركز و نزديك به هزار كلينيك روانشناسي و خدمات مشاوره اي در كشور اشاره كرد و گفت: Powendiquid 19 با افزايش تعداد روانشناسان و مشاوران روبرو شده است ، گفت: “كودكان و نوجوانان نقش اجتماعي خود را در شرايط قرنطينه از دست دادند.” و اگر خانواده ها نتوانند سبك تربيتي را به خوبي اجرا كنند ، بايد با مشكلات زيادي روبرو شوند.
وي در برنامه ضربان قلب شبكه بهداشت سيما گفت: ساير زمينه ها مانند وسواس و افسردگي نيز بيشترين مراجعه به ما است. كرونا بيشترين آسيب را به سلامت رواني افراد وارد كرد. من از مقامات مي خواهم كه بهداشت روان را به عنوان يك مسئله ملي در نظر بگيرند و براي دوران پس از كرونا ويروس برنامه ريزي كنند.
رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور همچنين گفت: با ورود ويروس كرونا به كشور ، مردم با يك ابهامات بسيار روبرو هستند كه محدوديت هاي ارتباطي زيادي را براي آنها ايجاد كرده است و اين بحران منجر به استرس و تجربه و اضطراب براي آنها خيلي زياد شده است.
وي اظهار داشت: برخي از افراد مهارت هاي مقابله اي خوبي را در تجربه اين استرس ها دارند اما برخي ديگر ترس غير منطقي را تجربه كرده اند و در نهايت اختلالات مانند وسواس و افسردگي را تجربه كرده اند. در دوره بعد از عمل ، ميزان اختلالات رواني افزايش مي يابد و آسيب هاي اجتماعي و رواني افزايش مي يابد.
به گفته حاتمي ، از دهه 1930 تعداد بازديدهاي فضاي مجازي براي به دست آوردن و پايش اطلاعات روانشناختي دو برابر شده است.
وي هشدار داد: گرچه شبكه هاي مجازي فرصت هاي زيادي ايجاد كرده است ، اما بايد مردم را در مورد پيامدهاي منفي اين شبكه ها متقاعد كنيم. افراد درگير در اپيدمي كويد 19 با دسترسي به شبكه هاي مجازي از مشاوره و خدمات روانپزشكي افراد فاقد صلاحيت برخوردار شده اند كه منجر به افزايش اختلالات رواني مي شود.
حاتمي گفت: معمولاً وقتي به روانشناسي مراجعه مي كنيم كه بيماري جدي دارد در حالي كه صدمات رواني مزمن است و من توصيه مي كنم اگر افراد علائم رواني اين اختلالات را دارند ، در مورد وضعيت فعلي آنها حتما با روانشناسان و مشاوران مشورت كنيد. و ديگران “مراقب همه چيز باشيد.”
رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور معتقد است كه همه پروتكل هاي بهداشتي براي بخشهاي مختلف جامعه به “پيوستگي بهداشت رواني” نياز دارند.
وي گفت: “متأسفانه تاكنون” پروتكل بهداشتي “هيچ” پيوست بهداشت روان “نداشته است. وي از ستاد ملي كرونا خواست تا با سازمان همكاري كند تا اين ضمائم را تهيه و در دسترس عموم قرار دهد.
حاتمي ادامه داد: پيشنهاد ديگر من اين است كه همه افسراني كه سرنوشت افرادي را در دست دارند هنگام تصميم گيري از حضور روانشناس استفاده كنند. ما اين مسئله را دنبال مي كنيم ، به ويژه براي افراد بالادست ، زيرا مسئوليت ايمني رواني مردم را بر عهده داريم و گاهي برخي صحبت ها و تصميمات در زمينه اپيدمي 19 كوويند تأثير منفي بر مردم مي گذارد. شرايط كرونا ويروس يك شرايط غير عادي است و بسياري از افراد در شرايط غير عادي كاملا هوشيار نيستند و اين منجر به سوinter تعبير و مشكلات زيادي مي شود.
رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور يادآور شد: در كرونا همه مردم به تنهايي در يك غار غرق مي شوند و ديگر شاهد “همدردي” نيستيم. عزاداري و عدم عزاداري تاج باعث تنهايي همه مردم شده است. خود كويد نااميد است همه افراد احساس تنهايي مي كنند و نمي توانند مشكلات خود را با دوستان و ديگران در ميان بگذارند تا از اين مرحله عبور كنند. ما پيشنهاد مي كنيم IRIB سواد سلامت مردم را افزايش دهد. براي همه شبكه هاي ما ، مسئله فرهنگ سازي و بهداشت رواني مردم را در دستور كار قرار دهيد .
وي با اشاره به شرايط عزاداري در اپيدمي كويد 19 اظهار داشت: اين روزها شرايط تقسيم عزاداري عزيزان در اطراف ما فراهم نيست و در نتيجه شاهد “عزاداري” هستيم مشخص نيست كه چه زماني عزاداري برداشته خواهد شد؟
حاتمي همچنين با اشاره به ptsd (اختلال استرس پس از سانحه) خاطرنشان كرد: برخي از افراد جامعه دچار كوويد شده و مشكلاتي داشتند. تعدادي از مسائل به دليل مشكلات بيشتر در پي بيماري همه گير و تصادف كويد 19 براي افراد بررسي مي شود. بنابراين توجه ويژه به اين افراد ضروري است.
رئيس نظام روانپزشكي و مشاوره كشور با اشاره به سلامت روان كادر پزشكي كه در تماس مستقيم با 19 بيمار كويد هستند ، گفت: اين افراد از نظر رواني وضعيت خوبي ندارند البته كميته روانشناسي وزارت بهداشت اقدامات خوبي را در اين زمينه انجام داده است. اين افراد بايد تحت نظارت روانشناسان و مشاوران باشند.
انتهاي پيام