يكي از اعضاي گروه جمعيت شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت كه با ادامه روند فعلي ، نرخ باروري در كشور در سال 1415 از صفر عبور كرده و به صفر مي رسد. به گزارش مجله روز ، در مورد الزامات سياست هاي جمعيتي دولت بعدي ، دكتر محمد ولي عليئي گفت كه مسئله جمعيت …
نرخ فرزندآوري در ايران نزديك به دايره تله https://majale-rooz.ir/2021/05/نرخ-فرزندآوري-در-ايران-نزديك-به-دايره-ت/ مجله روز Fri, 28 May 2021 06:06:07 0000 جامعه و خانواده https://majale-rooz.ir/2021/05/نرخ-فرزندآوري-در-ايران-نزديك-به-دايره-ت/ يكي از اعضاي گروه جمعيت شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت كه با ادامه روند فعلي ، نرخ باروري در كشور در سال 1415 از صفر عبور كرده و به صفر مي رسد. به گزارش مجله روز ، در مورد الزامات سياست هاي جمعيتي دولت بعدي ، دكتر محمد ولي عليئي گفت كه مسئله جمعيت …
يكي از اعضاي گروه جمعيت شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت كه با ادامه روند فعلي ، نرخ باروري در كشور در سال 1415 از صفر عبور كرده و به صفر مي رسد.
به گزارش مجله روز ، در مورد الزامات سياست هاي جمعيتي دولت بعدي ، دكتر محمد ولي عليئي گفت كه مسئله جمعيت در سيستم هاي جمعيتي سنتي مورد بحث نبود: “در گذشته ، زماني كه ميزان مرگ و مير و زاد و ولد بسيار زياد بود ، جمعيت مشكلي نداشت”.
وي افزود: با توجه به اينكه امروزه مردم در دنياي صنعتي و مدرن به دليل اشتغال و هزينه هاي كودكان امكان تربيت فرزندان را ندارند ، بنابراين بايد راه حل ها و برنامه هاي علمي براي اين موضوع و توزيع جمعيت ارائه شود ، در غير اين صورت ما با يك بحران روبرو خواهيم شد. “
يكي از اعضاي گروه جمعيتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: از سال 1986 كه نرخ زاد و ولد در كشور ما بالا بود ، سياست هاي كنترل جمعيت براي تعديل جمعيت اجرا شد ، با اين وجود متأسفانه اين سياست هاي نادرست همچنان ادامه دارد روز به روز و برخي افراد غير متخصص نيز جهت غلطي را بيان كرده اند كه پيرشدن جمعيت هيچ مشكلي ندارد.
عليئي با اعلام اينكه ميزان باروري در ايران به 1.67 رسيده و در حال نزديك شدن به دام است ، عليي گفت: “ما بايد سياست هاي جمعيتي را به ويژه از نظر اجتماعي و فرهنگي ايجاد و اجرا كنيم و عواقب پيري جمعيت را براي خانواده ها توضيح دهيم”.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: اگر نرخ باروري را با روند ادامه دهيم ، در سال 1415 ، نرخ جمعيت كشورمان قطعاً از صفر عبور كرده و به صفر مي رسد.
وي در مورد تجربه كشورهايي كه در زمينه جمعيت در ايران وضعيت مشابهي دارند ، گفت: “روند باروري در كشورهايي مانند ژاپن ، ايتاليا و همه كشورهاي اروپايي زير خط فرانسه است ، به عنوان مثال ، موقتاً ميزان زاد و ولد را افزايش داد به 2.01 درصد در يك دوره ده ساله با هزينه بسيار بالا و 4.7 دهم توليد ناخالص داخلي خود را به اصلاح جمعيت اختصاص داد ، اما هنوز اين نرخ را حفظ نكرد.
علي ، كه در يك برنامه راديويي صحبت مي كرد ، ادامه پرداخت مشوق هاي مالي و حمايت مالي مانند تخفيف مالياتي ، مسكن ارزان و يارانه هاي نقدي در دوران بارداري و شيردهي را از جمله سياست هاي كشورها براي افزايش نرخ زاد و ولد توصيف كرد. حتي كشورها تورهايي را براي خانواده هاي پرجمعيت ارائه مي دهند. .
يكي از اعضاي گروه جمعيت شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت كه اكثر سريال ها و رسانه ها طي بيست سال گذشته اقداماتي را در جهت تشويق افراد به مجرد بودن و داشتن فرزندان كمتر انجام داده اند. وي گفت: “اخيراً ، ضروري است كه رشد جمعيت سياسي در برنامه ها و سريال ها لحاظ شود.”
اين استاد دانشگاه نقش عوامل اقتصادي در كاهش نرخ زايمان را از عوامل فرهنگي و اجتماعي پايين تر دانست و گفت: “افزايش درآمد خانواده و ايجاد شغل لزوماً منجر به مادري نمي شود ، زيرا اگر چنين بود ، غربي ها اكنون فرزندان بيشتري دارند. ، از همه مهمتر. “اين مباحث گفتمان ترويج مادري در خانواده ها است. به عبارت ديگر ، دولت ابتدا بايد تسهيلاتي را فراهم كند تا خانواده ها دغدغه هاي اقتصادي اوليه را نداشته باشند و سپس فرهنگ سازي در اين مورد كاملا جدي انجام شود.
انتهاي پيام