تحقيقات در آنجا نشان مي دهد كه چاي مي تواند علائم افسردگي ، فراموشي و سندرم داون را بهبود بخشد. به گزارش مجله ايراني ، راديد وي نوشت: “براي قرن ها ، چاي چيزي بيش از رفع تشنگي نبوده است.” مردم در سراسر جهان براي استراحت ، خستگي و آرامش چاي مي نوشند و اكنون …
چرا نوشيدن چاي در لحظات بحراني ميتواند مفيد باشد؟ https://majalehirani.ir/2021/چرا-نوشيدن-چاي-در-لحظات-بحراني-ميتوا/ مجله ايراني Fri, 28 May 2021 17:34:08 0000 عمومي https://majalehirani.ir/2021/چرا-نوشيدن-چاي-در-لحظات-بحراني-ميتوا/ تحقيقات در آنجا نشان مي دهد كه چاي مي تواند علائم افسردگي ، فراموشي و سندرم داون را بهبود بخشد. به گزارش مجله ايراني ، راديد وي نوشت: “براي قرن ها ، چاي چيزي بيش از رفع تشنگي نبوده است.” مردم در سراسر جهان براي استراحت ، خستگي و آرامش چاي مي نوشند و اكنون …
تحقيقات در آنجا نشان مي دهد كه چاي مي تواند علائم افسردگي ، فراموشي و سندرم داون را بهبود بخشد.
به گزارش مجله ايراني ، راديد وي نوشت: “براي قرن ها ، چاي چيزي بيش از رفع تشنگي نبوده است.” مردم در سراسر جهان براي استراحت ، خستگي و آرامش چاي مي نوشند و اكنون بيش از هر زمان ديگري به آن چاي نياز دارد. اين احساس كه يك فنجان چاي بازسازي كننده مي تواند همه چيز را بهتر كند ، هنوز گزينه خوبي است. با افزايش مصرف چاي در سراسر جهان ، سازمان ملل 21 مه را به عنوان روز جهاني چاي تعيين كرده است.
دانشمندان مي خواهند بدانند كه چاي چگونه بر روحيه و احساس مصرف كننده تأثير مي گذارد. به طور خاص ، آنها مي خواهند بدانند كه آيا اثرات تسكين دهنده و آرام بخش چاي به پيامدهاي بيولوژيكي تركيبات موجود در چاي مربوط مي شود يا به بافتي كه چاي در آن مصرف مي شود ، مي باشد. بافت تهيه يك نوشيدني به معناي انتخاب فنجان دلخواه شماست ، فارغ از دنيا ، چند لحظه گوشه نشسته باشيد. يا شايد هر دو موثر باشند.
چاي هاي سياه ، سبز و اولانگ همگي از گياهي به نام Camellia sinensis تهيه مي شوند. اما چاي سبز به روش ديگري فرآوري مي شود ، به همين دليل برخي از تركيبات سطح بالاتري دارند و دانشمندان معتقدند كه تأثير مثبت بيشتري بر سلامت روان ما دارد.
ذهن را تقويت كنيد
استفان بورگوارد ، رئيس گروه روانپزشكي و روانكاوي در دانشگاه لوبك آلمان مي گويد كه طبق يافته هاي علمي ، چاي مي تواند عملكرد مغز را در افراد سالم بهبود بخشد. در مطالعه اي كه در سال 2014 انجام شد ، آنها به 12 داوطلب سالم عصاره چاي سبز معادل يك يا دو فنجان چاي سبز دادند و از مغز آنها تصويربرداري كردند تا تغييرات اتصالات را در مناطق خاصي از مغز مشاهده كنند.
وي گفت: “ما شاهد افزايش ارتباط در مناطقي از مغز هستيم كه با حافظه كوتاه مدت مرتبط است.”
در يك مطالعه 2017 او با همكاري ساير دانشمندان دريافت كه چاي از سه طريق بر مغز ما تأثير مي گذارد: مي تواند علائم اختلالات روانپزشكي مانند اضطراب را تحت تأثير قرار داده و كاهش دهد. با افزايش حافظه و توجه مي تواند بر شناخت تأثير بگذارد و بر عملكرد مغز به ويژه حافظه تأثير بگذارد. اين مطالعه به اين نتيجه رسيد كه غربي ها مي توانند حداقل 100 ميلي ليتر چاي سبز در روز مصرف كنند و از “عملكرد عصبي” محافظت كنند. اما بورگوارد هشدار داد كه اين تأثيرات گسترده نيستند و شواهد موجود نيز بر اساس مطالعات برخي از نمونه ها است.
تركيبات مختلف
هنوز مشخص نيست كه تركيبات موجود در چاي مسئول تقويت قدرت مغز ما هستند و آيا اين تركيبات به تنهايي كار مي كنند يا به صورت تركيبي.
مهمترين تركيبات موجود در چاي آنتي اكسيدانهايي مانند اپي گالوكاتچين گالات (EGCG) است كه در واقع فراوانترين تركيب چاي است و به دنبال آن ال تيانين ، اسيد آمينه موجود در برگهاي چاي و كافئين وجود دارد.
بورگوارد اظهار داشت كه مزاياي چاي احتمالاً به دليل وجود هيچ يك از تركيبات نيست ، بلكه به دليل وجود همزمان كافئين و ال تيانين است.
تحقيقات در آنجا نشان مي دهد كه چاي مي تواند علائم افسردگي ، فراموشي و سندرم داون را بهبود بخشد.
مطالعه اي كه در سال 2018 انجام شد نشان داد كه نوشيدن مرتب چاي در طول زندگي ، خطر افسردگي را در افراد 21٪ كاهش مي دهد. البته ، از آنجا كه اين مطالعه يك مطالعه مشاهده اي است ، بنابراين نبايد رابطه اي علي بين افسردگي و نوشيدن چاي برقرار كنيم ، اما بايد گفت كه بين نوشيدن چاي و افسردگي ارتباط وجود دارد.
بورگوارد اظهار داشت كه مطالعات حيواني نشان مي دهد كه نوشيدن چاي ماده خاكستري مغز را تغيير مي دهد و اثرات چاي در درمان بيماري هاي روحي مانند افسردگي و فراموشي مفيد است. با اين حال ، وي خاطرنشان كرد كه اين مطالعات در مراحل اوليه است و مطالعات آزمايشگاهي بايد قبل از نتيجه گيري توسط آزمايشات باليني بزرگتر تأييد شود.
بي ضرر
چاي همچنين براي سلامت جسمي فوايدي دارد. نوشيدن چاي زندگي را افزايش مي دهد ، خطر بيماري هاي قلبي مانند حمله قلبي و سكته را كاهش مي دهد و همچنين ممكن است داراي خواص چربي سوزي باشد.
گانتر كهنل ، دانشيار گروه تغذيه و علوم غذايي در دانشگاه ريدينگ انگلستان ، در حال تحقيق در مورد فوايد فلاوانول موجود در چاي ، كاكائو و برخي ميوه ها است. مطالعه آنها در سال گذشته نشان داد كه افرادي كه رژيم غذايي غني از فلاوانول مانند توت ، چاي و سيب مي خورند ، فشار خون پايين تري نسبت به سايرين دارند.
كهنل مي افزايد كه بيشتر تحقيقات انجام شده در مورد فوايد چاي و مواد تشكيل دهنده آن معمولاً از نظر مشاهده انجام مي شود و به گزارش خود افراد و تأثيرات تهيه و مصرف غذا متكي است.
منبع: CNN
انتهاي پيام