به گفته شاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه مصرف پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد. مطالعه آنها كه به صورت آنلاين در مجله Circulation منتشر شد ، داده هاي سلامت و رژيم غذايي نزديك به دو ميليون نفر را در سراسر …
بدن ما چقدر ميوه و سبزي نياز دارد؟ https://majalehirani.ir/2021/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟/ Fri, 01 Oct 2021 01:25:56 0000 دانش و سلامت https://majalehirani.ir/2021/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟/ به گفته شاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه مصرف پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد. مطالعه آنها كه به صورت آنلاين در مجله Circulation منتشر شد ، داده هاي سلامت و رژيم غذايي نزديك به دو ميليون نفر را در سراسر …
به گفته شاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه مصرف پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد.
مطالعه آنها كه به صورت آنلاين در مجله Circulation منتشر شد ، داده هاي سلامت و رژيم غذايي نزديك به دو ميليون نفر را در سراسر جهان به مدت 30 سال دنبال كرد.
به گزارش دويچه وله ، در مقايسه با افرادي كه فقط دو وعده ميوه يا سبزيجات در روز مصرف مي كردند ، نتايج زير در افرادي كه پنج وعده از اين اقلام مصرف مي كردند به دست آمد:
– 13٪ خطر مرگ به هر علتي كاهش مي يابد
– 12 risk خطر مرگ در اثر بيماري قلبي يا سكته مغزي كمتر است
– 10 risk كاهش خطر مرگ بر اثر سرطان
– 35٪ كاهش خطر مرگ ناشي از بيماريهاي تنفسي مانند بيماري مزمن انسدادي ريه
ميوه ها و سبزيجات منابع اصلي بسياري از مواد مغذي از جمله پتاسيم ، منيزيم ، فيبر و پلي فنول (تركيبات گياهي با خواص آنتي اكسيداني) هستند كه به ويژه براي سلامت قلب و عروق مفيد هستند. به گفته دانيل وانگ ، نويسنده اصلي اين مطالعه و محقق در دانشكده پزشكي هاروارد ، آنها از نظر خون مرتبط هستند.
در بهترين حالت ، به گفته محققان ، مردم بايد دو وعده ميوه و سه وعده سبزيجات در روز بخورند.
بيشترين فوايد سلامتي ناشي از خوردن سبزيجات تيره (كلم پيچ ، اسفناج) و ميوه ها و سبزيجات غني از ويتامين C و بتاكاروتن (مركبات ، توت ها ، هويج) است. ويتامين C و بتاكاروتن آنتي اكسيدان هايي هستند كه ممكن است در پيشگيري از سرطان نقش داشته باشند.
نكته ديگر اين است كه بر اساس نتايج اين مطالعه ، به نظر مي رسد خوردن ميوه يا سبزيجات بيش از پنج بار در روز هيچ فايده مهمي در كاهش خطر مرگ ندارد. دكتر وانگ تأكيد مي كند كه اگر در طول يك روز به ميوه و سبزيجات دسترسي نداريد ، مي توانيد در روزهاي ديگر كمي بيشتر از حد معمول غذا بخوريد تا ميانگين مصرف اين مواد در هفته افزايش يابد.
براي اين كار نيازي به ايجاد تغييرات اساسي در رژيم غذايي معمولي خود نداريد. به عنوان مثال ، صبحانه شما ممكن است مقداري بلوبري يا يك تخم مرغ آب پز و يك كاسه غلات با گوجه فرنگي ، پياز و اسفناج باشد. ناهار مي تواند يك سالاد با ميوه ها و سبزيجات مورد علاقه شما باشد (شايد سالاد كلم پيچ و اسفناج با برش هاي گريپ فروت ، فلفل قرمز ، هويج) ، يك فنجان ماست با توت فرنگي يا يك اسموتي با كلم پيچ و انبه.
براي شام كلم بروكلي يا سبزيجات بخارپز مانند كدو سبز و كدو سبز بخوريد. اگر فرصتي براي خوردن سبزيجات كافي در طول روز نداريد ، يك سالاد بزرگ براي شام با مقدار زيادي سبزيجات رنگارنگ و مقداري پروتئين مانند مرغ كبابي يا ماهي آماده كنيد.